Receptek / Könyvajánló receptek  ::. 

 
Őszi fügedzsem (La Confiture de Figue d'Automne)

Susan Loomis kedvenc receptje, mert a füge íze tökéletesen érvényesül benne, és mert nincs túlédesítve.

  »»»
 
A halaskofa töltött káposztája (Chou Farci de la Poissonniere)

Ennek a téli specialitásnka a receptje Aline Aubé-tól származik, aki férjével együtt egy halboltot vezet Louviers központjában. Aline minden nap vagy fél tucat különféle vevőcsalogató ételt remekel, mindig az éppen bőségben kapható idényhalakból. Egy ízben ezeket a csábító kis tekercseket kínálta, s az emberek úgy elkapkodták, hogy Susan Loomis úgy vélte, nem ártana, ha Ő is kipróbálná.

  »»»
 
Egyiptomi spagettis csirke (Ajiptikó kotópulo me makarónia)

A recept alapötletét Claudia Roden felülmúlhatatlan szakácskönyvéből - A Book of Middle Eastern Food (Penguin, 1970) - merítette Tom Stone. Tavernája céljára a Rodennél olvasotthoz képest jelentősen leegyszerűsítve, kevésbé időrabló módszert alkalmazott.

  »»»
 
Fokhagymás-joghurtos uborkasaláta (Tzatzíki)

Az egyik legnépszerűbb görög étvágygerjesztő. Tom Stone a siker érdekében, leginkább a bioboltokban kapható joghurtokat javasolja az elkészítéséhez. És még valamit: ez a salát annál finomabb, minél többet - de minimum 4 órát - pihen a hűtőszekrényben.

  »»»
 
Toszkán paradicsomos kása (Pappa al pomodoro)

Talán első hallásra sokakat elriaszt a kása szó, de csak ki kell próbálni ezt a receptet egyszer, és máris érthetővé válik, miért lett olyan népszerű szerte a világban a vidéki olasz konyha számos étele.

  »»»
 
Vodkás-pezsgős citromfagylalt (Sgroppino)

Olyan könnyű elkészíteni, és olyan gyorsan lecsúszik, hogy az ember szinte büszkén hajtja föl - mint aki lemondott egy bőséges vacsora után a komoly desszertről, és beéri valami hideg itallal.

  »»»
 
A Szentlélek cseresznyéje
Ehhez a recepthez fényes héjú, de nem túlérett cseresznyét válogassunk, de a feketecseresznyét fele mennyiségű meggyel is keverhetjük.
  »»»
 
Csodás gyümölcsdesszert (Le Dessert Merveilleux)

Susan Loomis - amióta megtanulta a receptet barátjától, David Lebovtiztól -, valahányszor friss bogyós gyümölcsökkel találkozik, ellenállhatatlan vágyat érez, hogy elkészítse ezt a desszertet. 

  »»»
 
Ízletes marharagu virágkereskedő módra (Pot au Feu)

Susan Loomis ezt a receptet a házával szemközti virágüzlet tulajdonosától kapta.
A tápláló és finom ragut Susan gyakran készíti télen - ellensúlyozva a normandiai fagyokat, és szerinte másnap, újra melegítve még finomabb ez az étel.  

  »»»
 
Hamu alatt, flaskában főtt bab (Fagioli al fiasco sotto le ceneri)
A toszkános annyira rajongnak a babjukért, hogy az ország más tájain élő olaszok sokszor mangiafagioli-nak, vagyis babfalónak csúfolják őket.
  »»»
 


Az Ön kosara pillanatnyilag üres. Powered by NetOffice