Hozzávaló:
2 és fél dl friss sajt
30 dkg friss bogyós gyümölcs (pl. fekete ribizke, málna, szeder)
1 evőkanál vaníliás cukor
4 teáskanál sötét színű méz (pl. gesztenyeméz)
a díszítéshez mentalevél
A bogyós gyümölcsöt felteszem egy kisebb edénybe közepes lángra. Amikor kellően átmelegedett, és kezd levet engedni, hozzáadom a cukrot, és addig főzöm, amíg jól feloldódik, és a gyümölcs átforrósodik - ez 3-5 perc, attól függően, hogy a gyümölcsök mennyire érettek. Leveszem a tűzről, és melegen tartom.
Egy kisebb fagylaltadagoló kanállal, vagy két közepes méretű tálalókanállal kimérek egyenlő mennyiségű friss-sajt adagokat négy desszertes tányérra. Köré tálalom a gyümölcskeveréket, aztán 1 kávéskanál mézet teszek mindegyik sajtkupac tetejére. Mentalevéllel díszítem, és gyümölcskenyérrel tálalom.
4 adag lesz belőle
A receptet Susan Loomis: Életünk a Tatin utcában című könyvéből idéztük.
|