Receptek / Könyvajánló receptek  ::. 

«««
Csodás gyümölcsdesszert (Le Dessert Merveilleux)

Susan Loomis - amióta megtanulta a receptet barátjától, David Lebovtiztól -, valahányszor friss bogyós gyümölcsökkel találkozik, ellenállhatatlan vágyat érez, hogy elkészítse ezt a desszertet. 

 

Hozzávaló:
2 és fél dl friss sajt
30 dkg friss bogyós gyümölcs (pl. fekete ribizke, málna, szeder)
1 evőkanál vaníliás cukor
4 teáskanál sötét színű méz (pl. gesztenyeméz)

a díszítéshez mentalevél


A bogyós gyümölcsöt felteszem egy kisebb edénybe közepes lángra. Amikor kellően átmelegedett, és kezd levet engedni, hozzáadom a cukrot, és addig főzöm, amíg jól feloldódik, és a gyümölcs átforrósodik - ez 3-5 perc, attól függően, hogy a gyümölcsök mennyire érettek. Leveszem a tűzről, és melegen tartom.

Egy kisebb fagylaltadagoló kanállal, vagy két közepes méretű tálalókanállal kimérek egyenlő mennyiségű friss-sajt adagokat négy desszertes tányérra. Köré tálalom a gyümölcskeveréket, aztán 1 kávéskanál mézet teszek mindegyik sajtkupac tetejére. Mentalevéllel díszítem, és gyümölcskenyérrel tálalom.

4 adag lesz belőle


A receptet Susan Loomis: Életünk a Tatin utcában című könyvéből idéztük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice