Receptek / Könyvajánló receptek  ::. 

«««
Vodkás-pezsgős citromfagylalt (Sgroppino)

Olyan könnyű elkészíteni, és olyan gyorsan lecsúszik, hogy az ember szinte büszkén hajtja föl - mint aki lemondott egy bőséges vacsora után a komoly desszertről, és beéri valami hideg itallal.

 

Hozzávaló:
6 gombóc citromfagylalt
4-6 jégkocka
1 dl vodka
2,5 dl habzóbor (prosecco) vagy pezsgő
1 citrom reszelt héja


A fagylaltot, a jégkockákat, a vodkát és a habzóbort beletesszük a turmixgépbe. Az egészet tempósan összepépesítjük, és már tálalhatunk is.

A jeges kását borospoharakba töltjük, rászórjuk az illatos citromhéjat, aztán mindegyik adagba beledugunk egy hosszú nyelű kiskanalat.


A receptet Marlena de Blasi: Ezer nap Velencében című regényéből idéztük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice