Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Chilis-édesköményes tészta
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
2 fej édeskömény
1 kisebb vöröshagyma
2 centiméternyi gyömbér
késhegynyi sáfrány vagy 1 evőkanál sáfrányos szeklice
1-2 csilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tejszín
20 dkg szélesmetélt


A sáfrányt kevés forró vízbe áztatjuk.

Az édesköményt megtisztítjuk, négy részre szeljük, torzsáját kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát vékonyra karikázzuk.

Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és az édesköményt beleszórjuk,enyhén megsózzuk. Először nagy, majd mérsékelt tűzön gyakran kevergetve addig pároljuk-pirítjuk, míg aranybarna nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk a kimagozott, felvágott csilit, a megreszelt gyömbért, a sáfrányt és a tejszínt. Röviden összeforraljuk, és a kifőtt tésztával összekeverjük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice