Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Citromos madeleine
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
2 db tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
pici só
10 dkg felolvasztott margarin


Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Aztán felütöm a tojásokat, majd hozzájuk teszem a cukrot, és robotgéppel 3-4 perc alatt alaposan habosra keverem őket.

Amikor már szép habos, a liszthez hozzákeverem a csipet sót, majd a tojáshabhoz reszelem a citrom héját. Ekkor előveszek egy fakanalat és széles mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatom a lisztet, végül hozzáforgatom az olvasztott margarint is. Ezzel el is készült a sütemény tésztája.

Ekkor vékonyan kivajazom a madeleine formákat, majd a tésztával együtt beteszem őket a hűtőbe fél órára.

A pihenő idő leteltével a tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és 190 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice