Hozzávaló:
1 citrom
1 üveg búzasör
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
egy szálzeller
1 gerezd fokhagyma
20 dkg borjúcomb
1 evőkanál kapribogyó
1 csokor petrezselyem
Elsőként felcsíkozzuk a borjúcombot, majd egy alapos besózást követően forró olajon megpirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük egy tányérra és egy kicsit félretesszük.
Ha szükséges a serpenyőben pótoljuk az olívaolajat épp annyira, hogy 1-2 evőkanálnyi legyen benne. Ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd jöhet a felszeletelt szálzeller is. Pár perc pirítás-párolás után már öntjük is rájuk a sört.
Megvárjuk míg rövid idő alatt elfő a sör alkohol tartalma, ekkor visszatesszük a serpenyőbe a borjúcsíkokat. Az egészet alaposan összekeverjük, végül a citrom levével és a kapribogyóval ízesítjük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
|