Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Tapenade-dal töltött csirkemell-tekercs
1-2-3
 
Hozzávaló:
5 evőkanál magozott fekete olajbogyó
2 db paradicsom meghámozva és kimagozva
1 evőkanál kapribogyó
½ dl olívaolaj
2 egész csirkemell filé


A csirkemelleket félbe vágjuk, majd az így kapott négy szelet mindegyikét vízszintesen háromnegyedig bevágjuk, kihajtjuk, és két fólia között vékonyra klopfoljuk, majd félre rakjuk.

Az olajbogyót, a paradicsomokat, valamint a kapribogyót az olívaolajjal együtt egy botmixerrel (vagy kisebb darálóval) darabosra aprítjuk.

Elővesszük a hússzeleteket, kiterítjük őket egymás mellé, majd a krémet a húsokra kenjük és feltekerjük. Hogy sütéskor ne essenek szét, fogpiszkálóval megtűzdeljük őket. A hústekercseket sütés előtt sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd előpirítjuk benne a húsokat. Amikor már minden oldaluk szép aranybarna, kevés vízzel felöntve készre pároljuk a töltött csirkemell.-tekercseket.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice