Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Vargányás omlett
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
6 db tojás
1 gerezd fokhagyma
néhány ág friss rozmaring
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál libazsír
30 dkg megtisztított, vastagon felszeletelt vargánya
3 dkg parmezán sajt
1 dl tejszín


A sütőt előmelegítem 175 fokra.

Egy közepes méretű serpenyőben megmelegítem a libazsírt. Amíg a zsír olvadozik, apróra vágom a rozmaringot.

Mikor a zsiradék már kellően meleg, beleforgatom a gombát, úgy, hogy mindegyik szelet kapjon egy ízes zsírréteget. Kicsit sózom, borsozom, lefedem a serpenyőt, és hagyom, hogy a gombák csendesen párolódjanak.

Ezalatt az idő alatt a tojásokat enyhén felverem egy közepes méretű tálban, amíg éppen csak összetörik a sárgája a fehérjével.

Kb. öt perc párolás után a gombákat megszórom az apróra vágott rozmaringgal, majd hozzá reszelem a fokhagymát.

A tejszínt belekeverem a tojásba, majd az egészet ráöntöm a rozmaringos-fokhagymás gombára. Egy-két kavarás, aztán takarékra állítom a tüzet. Jöhet a sajt; megreszelve ráhintem a gombás tojás tetejére.

Megvárom, míg az omlett közepe megfő, azaz már rezgősen összeállt, a serpenyőt betolom a sütőbe, és 10 perc alatt elkészül a mennyei vargányás omlett.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice