Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Rimini spagetti
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
10 dkg mirelit zöldborsó
5 dkg pácolt, szárított sonka
3 dkg reszelt parmezán
2 dl tejszín
1 kávéskanál szerecsendió
frissen őrölt bors
olívaolaj
20 dkg spagetti
1 marék friss bazsalikom


Először felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc, amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez.

Tehát a spagetti tésztát kifőzöm lobogva forró, enyhén sós vízben.

Jöhet a mártás; egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd beleollózom a sonkaszeleteket. Megvárom, hogy illatosra piruljanak a szeletek. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a zöldborsót is. Ekkor leveszem a lángot takarékra, lefedem a serpenyőt és pár percig békén hagyom, hogy ez alatt az idő alatt a borsó megpuhulhasson és átvehesse a sonka füstös ízét.

Amikor kész, a serpenyőbe öntöm a tejszínt, hozzáreszelem a parmezánt és fűszerezésként jöhet bele egy kevés frissen reszelt szerecsendió és frissen őrölt bors. A mártás alaposan összekeverem, feltekerem a lángot közepes tűzre és a mártás addig kevergetem, míg a parmezán lágyan beleolvad.

Megvárom, míg a mártás teljesen, rotyogva összeforr. Ekkor lezárom alatta a gázt, és már jöhet is bele a lecsöpögtetett spagetti tészta. Az egészet összeforgatom, és nagyobb darabokra ollózott friss bazsalikomlevelekkel tálalom.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice