Hozzávaló:
30 dkg fehérkenyér
2-3 paradicsom
1 kisebb fehérbabkonzerv
2 fej lilahagyma
3 evőkanál magozott fekete olajbogyó
jó minőségű ecet
olívaolaj
A kenyeret vastagabb szeletekre vágjuk és pirítóba vagy serpenyőben megpirítjuk, aztán nagyobb darabokra tépkedjük.
A paradicsomot kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát vékony félkarikákra szeljük. Az olajbogyókat durvára vágjuk, a babkonzervet leszűrjük. Ezzel az előkészületekkel már kész is vagyunk.
Egy nagy keverőtálban 1 rész ecetből és 3 rész olajból öntetet készítünk úgy, hogy a végeredmény kb. 1,5 dl legyen.
A hozzávalókat aztán szép sorban beledobáljuk az öntethez, és amikor már a kenyér is benne van, az egészet alaposan összekeverejük, majd félre tesszük kb. fél órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
|