Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Csirkecsíkok aszalt barackos szósszal
1-2-3
 

Hozzávaló:
1 csirkemellfilé
15 dkg aszalt sárgabarack
fél fej vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva
fél csilipaprika
5 cl barackpálinka
1 kávéskanál orgeánó
olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a csilipaprikát kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk.

Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirke-csíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.

A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.

Ezután a tűről lehúzva felöntjük a pálinkával, teljsen elforraljuk, majd beleöntjük a sárgabarackot levével együtt, hozzászórjuk a csili-karikákat, végül belekanalazzuk a reszelt gyömbért és a szárított oregánót is.

Egy-két perc alatt összeforraljuk az egészet, majd botmixerrel -vagy turmixgépben- pépesítjük. (Ha kell, adunk hozzá vizet, hogy a mártás kellő sűrűségű legyen.)

Végül a szószt és a húst a serpenyőben összemelegítjük és párolt rizzsel tálaljuk.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice