Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Kakukkfüves májpástétom gorgonzolás pirítóssal
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
2 evőkanál + 10 dkg + 5 dkg puha vaj
1 csomag újhagyma
30 dkg csirkemáj
3 evőkanál apróra vágott frisskaukkfű
4 evőkanál brandy
10 szelet fehérkenyér
10 dkg gorgonzola sajt


Első lépésként a két evőkanálnyi vajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát, és ha már puha, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat és az apróra vágott kakukkfüvet. Addig sütjük, amíg a máj belseje enyhén rózsaszínes nem lesz. Ekkor ráöntjük a brandyt és elforraljuk róla.

Az egészet kicsit kihűtjük, majd a robotgépbe öntve összepürésítjük a tíz dekányi vajjal. Végül sózzuk, borsozzuk.

A maradék vajat egy kisebb lábosban összeolvasztjuk a gorgonzolával. Ezalatt a kenyérszeletek egyik oldalát 200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk, majd ha kész, megkenjük a kenyerek még pirítatlan oldalát a vajas sajtkrémmel, és 5 percre visszadugjuk őket a sütőbe.

A kihűlt pástétomot a kenyerekre kenve tálaljuk.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice