Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Meleg póréhagymás tészta saláta petrezselymes pestóval
1-2-3
 
Hozzávaló:
15 dkg szarvacska tészta
1 nagy csokor petrezselyem
4 szál póréhagyma
1 dl olívaolaj
fél citrom
5 dkg fenyőmag
só és frissen őrölt bors
5 dkg kolozsvári szalonna
fél dl fehérbor-ecet


A petrezselymet gondosan lemossuk és papírtörlőn leszárítjuk. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk.

A póréhagymákat a fehér rész fölött kb. 5 cm-rel levágjuk, alul, a szőrös részből pedig épp csak annyit metszünk le, hogy egyben maradjanak majd a levelek. Ezután hosszában kettévágjuk a hagymákat, és folyó víz alatt gondosan kimossuk belőlük a szennyeződést.

Ha már forr a víz, először megfőzzük benne a tésztát, és kevés olajjal összekeverve félretesszük, aztán puhára főzzük a vízben a hagymákat is, kb. 10 perc alatt.

Amíg puhul a hagyma, elkészítjük a pestót. Ehhez a petrezselymet az olívaolajjal és a fenyőmaggal egy turmixban szétturmixoljuk. Végül a citrom levével, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

A szalonnát apróra kickázzuk, egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. A pörcöket kiszedjük, leitatjuk. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, majd a serpenyőben maradt zsíradékot felöntjük az ecettel.

Ha az ecet jórészt elforrt, hozzáadjuk a pestót és a félre tett tésztát, és az egészet összemelegítjük, majd a serpenyőt lehúzve a tűzről, óvatosan hozzáforgatjuk a megfőtt hagymát is. Végül az egészet megszórjuk a szalonna pörcökkel. 
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice