Hozzávaló:
2 szelet harcsa
10 dkg üveges cékla, szűrőben lemosva
1 evőkanál méz
0,5 dl olívaolaj
5 dkg mandula
1 csokor kapor
só és frissen őrölt bors
A harcsát csíkokra vágjuk, majd félretesszük.
A céklát forró serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd meglocsoljuk a mézzel és az egészet alaposan összekeverjük. Felöntjük kb. 1-1,5 dl vízzel és az olívaolajjal. Ekkor hozzászórjuk a mandulát is. A mézes-mandulás céklát összemelegítjük, majd egy turmixgéppel pürésítjük.
A serpenyőt kitöröljük és kevés olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk benne a harcsa csíkokat. Ha kész, a szószt a halra öntjük és az agészet összeforraljuk.
Tálaláskor apróra vágott kaporral ízesítjük.
|