Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Körtés-kéksajtos csirke
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez:
Vayi Cuvée 2004 Tokaj
 

Hozzávaló:
1 csirkemellfilé
olívaolaj
só és frissen őrölt bors
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 db körte
fél citrom leve
1 evőkanál juharszirup
2-3 ág rozmaring
10 dkg kéksajt
0,5 dl fehérbor

A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és átforgatom a lisztben, hogy sütéskor a csíkok ne tapadjanak egymáshoz. Aztán meghámozom a körtéket, vékony gerezdekre vágom, majd meglocsolom mindegyiket pár csepp citromlével és ezeket is félre teszem.

A csirkecsíkokat kevés olajon aranybarnára pirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem mindegyiket a serpenyőből és egy tányérra téve ismét félre teszem.

A vajat kevés olívaolajjal együtt megolvasztom a serpenyőben, majd hozzádobom a körtét és enyhe karamellizálódásig párolom-pirítom a szeleteket. Amikor ez kész, hozzáöntöm a bort és megvárom míg az alkohol teljesen elpárolog.

Ekkor a boros karamellizált körtéhez csurgatom a juharszirupot és visszateszem a húst is. Néhány keverés után jöhet az apróra vágott rozmaring is.

Az egészet kicsit összepárolom, végül a tálalás előtt a körtés csirkére rámorzsolom a kéksajtot is.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice