Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Gyors narancsos süti bögrében
Süssünk valami finomat!

Borajánlat az ételhez:
Göncöl Furmint
 
Hozzávaló:
5 dkg puha margarin
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 evőkanál finomliszt
½ kávéskanál sütőpor
1 narancs reszelt héja
6 evőkanál friss narancslé, átszűrve
2½ dl tej

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-kilisztezek 4 db 2 dl-es hőálló kerámia bögrét.

A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét kemény habbá verem és egy kicsit félre teszem. Aztán a vajat ropotgéppel összehabosítom a cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojások sárgáit. A lisztet összevegyítem a sütőporral és a robotgép folyamatos keverése mellett hozzáadagolom a cukros-tojássárgás keverékhez. Most jöhet bele a narancs reszelt héja, a narancslé és a tej. Amikor már minden együtt van, óvatosan a masszába forgatom a tojáshabot, végül a masszát szétosztom a bögrékben.

A bögréket beállítom egy kb. 20 x 30 centis tepsibe, aminek előtte az aljába belefektettem egy vékony konyharuhát. Így sütés közben a bögrék majd nem csúszkálnak, mert a konyharuha megakadályozza ezt. A bögrék köré annyi lobogva forró vizet öntök, hogy magasságuk feléig feljöjjön a vízszint. Ezután beteszem a bögrékkel teli tepsit a sütőbe, és a narancsos sütiket 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice