Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Datolyás-kesudiós csirkecomb
1-2-3

Borajánlat az ételhez:
Bátaapáti Tramini
 
Hozzávaló:
10 szem magozott datolya
3 dl csirke alaplé vagy ugyanennyi, leveskockából készített alaplé
1 kisebb fej vöröshagyma
5 centis gyömbér
4 db csirke felsőcomb
olívaolaj
5 dkg kesudió
1 csilipaprika, kimagozva, felkarikázva
20 dkg boglyas metélt
1 csokor koriander zöld

A datolya szemeket nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, majd a hagymát felaprítjuk, a gyömbért pedig megreszeljük. A csirke felsőcombokat megborsozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk a felsőcombokat. Mikor már mindegyik szépn megpirult, egy tányérra szedve félretesszük őket.

A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyi olajra, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a gyömbért. Néhány perc elteltével hozzáötjük az alaplevet is, végül visszakerülnek a serpenyőbe a félre tett combok is. A mártásba szórjuk a maradék alkotóelemeket is; azaz jöhet a datolya, a kesudió és a csilipaprika is.

Először az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt készre pároljuk a datolyás-kesudiós csirkét. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Mikor a hús már puha, levesszük a fedőt és kicsit beforraljuk a szószt.

Az kifőtt tészta mellé tálaljuk a szósszal meglocsolt combokat, végül az egészet megszórjuk a durvára vágott koriander zölddel.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice