Hozzávaló:
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
fél dl fehér bor
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín
fél csomag kagyló tészta
só és frissen őrölt bors
+1 csokor petrezselyem a díszítéshez
Első lépésként kifőzőm a tésztát.
A vajat megolvasztom egy serpenyőben. Amikor habosodni kezd, hozzáadom a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát, és néha megkevergetve 10-15 perc alatt addig főzöm takaréklángon, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ezután hozzáöntöm a bort, amit erős lángon elfőzök róla. Ha kész, a boros fokhagymát átkanalazom a turmixgépbe és a petrezselyemmel és a tejszín felével összepépesítem, majd sózom, borsozom.
Ezután a pürét visszaöntöm a serpenyőbe és takarék lángon újra megmelegítem. Kanalazok hozzá a tészta főzővizéből, majd hígítom annyi tejszínnel, hogy sűrű mártás állagú legyen. Ekkor feljebb tekerem a lángot és hagyom, hogy jól összeforrjon.
Végül jöhet bele a kifőtt tészta, végül megkoronázom az apróra vágott petrezselyemmel.
|