Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Ananászos pulykanyárs szójás mázzal
1-2-3

Borajánlat az ételhez:
Tokaji Furmint 2005 félszáraz


 
Hozzávaló:
4 szelet konzerv ananász
4 kisebb fej lilahagyma
2 db piros kaliforniai paprika
20 dkg pulykamellfilé
1 dl szójaszósz
5 cm-es gyömbér, megpucolva, lereszelve
1 evőkanál cukor
frissen őrölt bors


Az ananász-karikákat nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük, a kaliforniai paprikákat kimagozzuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk, a pulykamellet pedig kb. 2x2 centis darabokra szeleteljük. Az előkészítés utolsó fázisaként előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Elkészítjük a mázat. Ehhez egy keverőtálba öntjük a a szójaszószt, hozzákanalazzuk a reszelt gyömbért, végül beleszórjuk a cukrot és némi frissen őrölt borsot.

Elővesszük a grill-pálcákat, és váltogatva fefűzzük rájuk a gyümölcs, zöldség és hús falatokat.

Ha már minden nyárt elkészült, előveszünk egy nagyobb tepsit és kibéleljük alufóliával. A közepére jó sok alufóliából készítünk egy masszív hurkát. Ebbe fogjuk beletűzni a nyársakat.

A pálcikákra húzott finomságokat megfürdetjük a mázban, és sorra belebökjük a fóliahurkába. A tepsit óvatosan a sütő legalsó részébe helyezzük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben többször megkenjük a nyársakat a mázzal.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice