Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Citromos-ricottás tészta
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez: Konyári 2005
 

Hozzávaló:
20 dkg csavart tészta
2 db citrom
50 dkg ricotta
1 dl extra szűz olívaolaj
1 db csilipaprika, kimagozva és felkarikázva
1 gerezd fokhagyma, megreszelve
5 dkg parmezán, megreszelve
só és frissen őrölt bors
1 nagy csokor bazsalikom
1 doboz koktélparadicsom

Első lépésként bekapcsolom a sütőt 150 fokra, majd kifőzöm a tésztát. Amikor már csak néhány perc van hátra ahhoz, hogy a tésztacsavarok kellő puhá legyenek, nekiállok a mártás elkészítéséhez.

Egy nagy keverőtálba reszelem a citromok héját, majd belecsorgatom az egyik átszűrt levét is. Aztán jöhet sorban a többi hozzávaló is; a ricotta, az olívaolaj, a csilipaprika, a fokhagyma és végül a parmezán. A mártást sóval és borssal ízesítem, majd egy alapos keverés után a tálat beteszem az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a mártás felmelegedjen.

Amíg a mártás melegszik, félbe vágom a koktélparadicsomokat.

Miután kivettem a tálat a sütőből, az ízes szószba keverem az idő közben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a paradicsom feleket és a nagyob darabokra tépkedett bazsalikomot.

Utolsó műveletként ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice