Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Májashurkás-mazsolás harcsa
1-2-3

Borajánlat az ételhez: St. Andrea Napbor 2005
 
Hozzávaló:
20 dkg csavart tészta
1 szál májashurka (kb. 25 centis darab)
1 fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
olívaolaj
2 szelet harcsa-filé, nagyobb darabokra csíkozva
1 csokor petrezselyem


Egy nagy edényben enyhén sós vizet forralunk és amikor már lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.

Amíg a tészta puhul, apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a hurkát óvatosan felmetsszük, lehúzzuk róla a héját és nagyobb darabokra vágjuk. Végül a mazsolát forró vízbe áztatjuk.

Miután mindennel előkészültünk, egy nagy serpenyőbe olívaolajat forrósítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Amikor a hagymakockák már szép aranybarnák, hozzáadjuk a hurka darabkákat és az egészet kicsit lepirítjuk. Pár perc múlva felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a mazsolát is - áztató levével együtt - és az egészet alaposan összekeverjük. Ekkor a harcsa szeleteket a ragura helyezzük, és a serpenyőt lefedjük. Kb. 15-20 perc alatt elkészül a májashurkás-mazsolás harcsa.

Tálaláskor a megfőtt, leszűrt tésztára kanalazzuk a ragut, ráhelyezzük a halat és az egészet megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice