Hozzávaló:
fél doboz canelloni
2 üveg bébi sütőtök-püré
20 dkg ricotta
3 dkg reszelt parmezán
2 +1 evőkanál zsálya, apróa vágva
1 db csilipaprika, kimagozva és karikákra vágva
só és frissen őrölt bors
1 csipet cayenne bors
2 dl tejszín
1 kis doboz tejszínes krémsajt
1 db tojás
Előmelegítjük a sütőt 20 fokra.
A canellonit 4 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A töltelékhez összekeverjük a sütőtökpürét a ricottával, a reszelt parmezán kétharmad részével, a tojással, a csilipaprikával, a reszelt fokhagymával, végül sóval, 2 evőkanálnyi apróra vágott zsályával és a cayenne borssal ízesítjük.
Mikor a krémet alaposan elkevertük, megtöltjük vele a canellonikat, aztán egy kivajazott tepsibe egymás mellé fektetjük őket. Ráöntjük a tejszínnel lazított és a maradék aprított zsályával ízesített tejszínes sajtkrémet, végül megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.
A forró sütőbe téve 10-15 pec alatt szép aranybarnára sül a teteje.
|