Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Pizzás muffin
Süssünk valamit!

Borajánlat az ételhez:
Gere & Weninger Primőr Rosé 2006 Villány
 
Hozzávaló:
20 dkg finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó
2 evőkanál apróra vágott, lecsepgtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika
2 tojás
1 dl olvasztott margarin
1 dl joghurt
fél dl tej
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk.

Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe.

A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice