Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Halas rétes
1-2-3

Borajánlat az ételhez:
Konyári Loliense Fehér 2005 Balatonlelle
 
Hozzávaló:
1 csomag réteslap
20 dkg felengedett mirelit tengerihal-filé
2 db tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott kakukkfű
só és frissen őrölt bors
fél citrom leve
kevés zsemlemorzsa
olívaolaj
+1 tojás a rétes megkenéséhez


Az aprítókarral felszerelt robotgépbe halmozzuk a nagyobb darabokra vágott haldarabokat, a tojást, a tejszínt és a kakukkfüvet, aztán ezt a keveréket ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével. Az egészet közepes fokozaton egynemű masszává turmixoljuk.

Két réteslapot megkenünk olajjal, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd vizes kanállal rákanalazzuk a halas masszát, s feltekerjük.

220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük z enyhén felvert tojással megkent rétest.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice