Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Argentin steak chimichurri szósszal
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez: Terrazas Malbec Reserva 2004 Argentína
 
Hozzávaló a szószhoz:
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
6 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
6 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál fehérbor-ecet
1 dl olívaolaj

A steakhez:
4 db 2,5 cm vastag vesepecsenye

1 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál köménymag
¼ teáskanál koriandermag
1 csipet cayenne bors
5 dkg vaj


A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, és félretesszük.

A steakhez mozsárban megtörjük a köményt és a koriandert, hozzákeverjük a cayenne borsot, és a hússzeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel.

Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és ha már szinte füstöl, oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána takaréklángra állítjuk a tüzet, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-2 pec alatt megsütjük a húsokat.

Kivesszük, alufólia alatt 10 percet pihentetjük őket. Ekkor vékony csíkokra szeljük mindegyiket, és egy nagyobb tálban, a szószt rákanalazva tálaljuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice