Hozzávaló a szószhoz:
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
6 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
6 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál fehérbor-ecet
1 dl olívaolaj
A steakhez:
4 db 2,5 cm vastag vesepecsenye
só
1 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál köménymag
¼ teáskanál koriandermag
1 csipet cayenne bors
5 dkg vaj
A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, és félretesszük.
A steakhez mozsárban megtörjük a köményt és a koriandert, hozzákeverjük a cayenne borsot, és a hússzeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és ha már szinte füstöl, oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána takaréklángra állítjuk a tüzet, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-2 pec alatt megsütjük a húsokat.
Kivesszük, alufólia alatt 10 percet pihentetjük őket. Ekkor vékony csíkokra szeljük mindegyiket, és egy nagyobb tálban, a szószt rákanalazva tálaljuk.
|