Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Tarkabarka csokis süti
Süssünk valamit!

Borajánlat az ételhez: St. Andrea Cabernet Franc 2004 Eger
 
Hozzávaló:
20 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakópor
2 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
12½ dkg puha margarin
12½ dkg cukor
12½ dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg mogyorós csokidrazsé


Előmelegítjuk a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe.

A lisztet, a kakóport, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagy tálban, és egy pillanatra félretesszük.

Ezután a puha margarint és a kétféle cukrot robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáütjük a tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mogyorós csokidrazsét. A tészta kész van.

Megformáljuk a sütiket. Ehhez a tésztából sorra evőkanálnyi adagokat veszünk a kezünk közé, aztán mindegyikből diónyi golyót formázunk, majd a golyókat a tepsikre letesszük egymástól kb. 5 centire.

A sütiket 10 perc alatt megsütjük. Ezután várunk még néhány percet, amíg kicsit kihűlnek és megkeményednek, és csak utána szedjük le őket a tepsiről.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice