Hozzávaló:
20 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakópor
2 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
12½ dkg puha margarin
12½ dkg cukor
12½ dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg mogyorós csokidrazsé
Előmelegítjuk a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe.
A lisztet, a kakóport, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagy tálban, és egy pillanatra félretesszük.
Ezután a puha margarint és a kétféle cukrot robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáütjük a tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mogyorós csokidrazsét. A tészta kész van.
Megformáljuk a sütiket. Ehhez a tésztából sorra evőkanálnyi adagokat veszünk a kezünk közé, aztán mindegyikből diónyi golyót formázunk, majd a golyókat a tepsikre letesszük egymástól kb. 5 centire.
A sütiket 10 perc alatt megsütjük. Ezután várunk még néhány percet, amíg kicsit kihűlnek és megkeményednek, és csak utána szedjük le őket a tepsiről.
|