Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Csőben sült karfiol mogyorós morzsával
1-2-3

Borajánlat az ételhez: Pannonhalmi Hemina 2005
 
Hozzávaló:
1 nagyobb fej karfiol
1 evőkanál koriandermag
2 zsemle bele
5 dkg mogyoró
2 dl tejföl
4 tojás
1 evőkanál liszt
2 kávéskanál köménymag
10 dkg vaj


Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk, közben rózsáira bontjuk a karfiolt. Tiszta kávédarálóban vagy aprítóban durvára őröljük a koriandermagot a kenyérbéllel és a mogyoróval - ha kell, két adagban. A karfiolt félig megfőzzük a lobogó vízben. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy nagyobb keverőtálban a tejfölt és a tojásokat összekeverjük a liszttel és a leszűrt karfiol-rózsákkal, végül a köménnyel. A karfiolos keveréket a sütőtálba öntjük és egyenletesen elosztjuk. Az egészet megszórjuk a fűszeres őrleménnyel, majd a vajat sűrűn elpöttyözzük a tetején. Sütőbe téve kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice