Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Körtés-zabpelyhes süti
Süssünk valamit!

Borajánlat az ételhez: Vayi Cuvée 2004 Tokaj (késői szüret, 0.5 l)
 
Hozzávaló:
35 dkg körte
fél citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg puha margarin
5 dkg barna cukor
5 dkg cukor
10 dkg méz
10 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütőpapírt teszünk.

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gőz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke.

A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel.

A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az előkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket. A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihűlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát. Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice