Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Kelbimbó meleg vinaigrette-tel
1-2-3

Borajánlat az ételhez: Légli Sauvignon Reserve 2004 Dél-Balaton

 
Hozzávaló:
1 zacskó mélyhűtött kelbimbó
15 dkg mirelit egész gesztenye
5 dkg kolozsvári szalonna
2 evőkanál fehérborecet
fél deci olívaolaj
majoranna, só, bors
1 zacskó salátamag-keverék


Egy közepes méretű lábosban megpároljuk a kelbimbót.

Közben egy nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk a szalonntá, majd hozzáadjuk a durvára vágott gesztenyét. Kicsit lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Kicsit forraljuk, aztán sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy csipet majorannával.

A leszűrt, megfőtt kelbimbót beleforgatjuk, és a magokkal megszórva tálaljuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice