Receptek / Judit receptjei / 2006. ősz  ::. 

«««
Vörösboros-aszalt szilvás tarja
1-2-3

Borajánlat az ételhez:
Heimann Stílusgyakorlat 2004 Szekszárd
 

Hozzávaló:
10 dkg magozott aszalt szilva
5 dl vörösbor
20 dkg csont nélküli sertéstarja
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
5 dkg vaj
2 evőkanál friss kaukkfű, aprítva
2-3 szem főtt krumpli, megtisztítva

Az aszalt szilvát nagyobb darabokra vágjuk, és a mikróban kicsit felmelegített vörösborral felöntjük. A tarját ujjnyi csíkokra vágjuk, a kolozsvári szalonnát felkockázzuk körömnyi darabokra. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és kiolvasztjuk a szalonnát. Ezután megpirítjuk rajta a hús-csíkokat. Szedőlapáttal kiszedjük mindkettőt, és félretesszük.

A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük egy evőkanálnyira, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Felöntjük az aszalt szilvás borral, felforraljuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt hús-csíkostul. Kis tűzön főzzük, amíg a szósz besűrül kicsit. Ekkor hozzáadunk 5 dkg vajat, és az apróra vágott kakukkfüvet. Elkeverjük, és a főtt krumplival tálaljuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice