Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Párizsi csokis muffin
Süssünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú)
1 evőkanál neszkávé
15 dkg sűrű megylekvár
0,5 dl konyak
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait.

Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a neszkávét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjuon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverejük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.

A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés olvadt csokit és a sütőporos lisztet.

A kész tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jün ki, kész van a sütemény.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice