Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Gyümölcsös zabpelyhes süti
Együtt a konyhában
 

Hozzávaló:
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiörlésű liszt
10 dkg finom liszt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
3 evőkanál méz
15 dkg puha vaj
30 dkg mirelit, felengedett szamóca

A süti elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak fogunk egy nagy keverőtálat, beleszórjuk a zabpelyhet, a kétféle lisztet, az őrölt mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Hozzáöntjük a mézet, belekanalazzuk a puha vajat is, aztán az egészet először fakanállal, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.

Ha a tészta elkészült, a felét belekanalazzuk egy kivajazott, kilisztezett, 24 cm-es kapcsos tortaformába. Jól elegyengetjük benne a tésztát, aztán rápakoljuk a szamóca szemeket, végül jöhet a tészta másik fele is.

Mikor ezzel is elkészültünk 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük ezt az egészséges, finom süteményt.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice