Hozzávaló:
3 evőkanál méz
2 kávéskanál csilipor
1 evőkanál reszelt torma
1 dl tejszín
15 dkg dió
1 kisebb, érett, puha avokádó
0,5 dl olivaolaj
1 zöldcitrom leve
1 evőkanál vörösbor ecet
só, bors
1 zacskó Brasiliana saláta-mix
1 fürt szőlő
A mézet egy kisebb keverőtálban elkeverjük a csiliporral, a tormával és a tejszínnel. Hozzáforgatjuk a diót, amelyet aztán egy sütőlappal kibélelt tepsibe terítünk egy rétegben, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítunk. Ha kész, kiszedjük és hűlni hagyjuk.
Amíg a dió pirul, elkészítjük az öntetet. Ehhez az avokádót egy nagy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, aztán jöhet bele a zöldcitromlé, az ecet és a csilipor is, sózzuk ízlés szerint, végül annyi olivaolaj, hogy közepesen sűrű öntetet kapjunk.
Aztán ezzel az öntettel összekeverjük a saláta-keveréket, és tányérra halmozzuk. Megszórjuk a kihűlt, pikáns dióval és a szőlőszemekkel.
Jó étvágyat!
|