Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Veronika csirkéje
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
2 csontos, bőrös csirkemell
só és frissen őrölt bors
1 csokor újhagyma
15 dkg fehér, lehetőleg muskotályos szőlő
15 dkg vörös szőlő
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj

A szószhoz:
2 dl száraz fehér bor
2 dl tejszín
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál morzsolt tárkony


A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, és az így kapott 4 darabot alaposan kiklopfoljuk, és megsózzuk-megborsozzuk. Az újhagyma fehér szárrészét vékonyan felkarikázzuk, aztán a kétféle szőlőt leszemezzük, és a szemeket félbevágjuk. A szósz következik: kézi habverővel simára keverjük egy tálban a tejszínt, a mustárt, a keményítőt és a tárkonyt.

A vajat és az olajat gyengéden összeolvasztjuk egy akkora lábosban vagy serpenyőben, amelyben elférnek majd egymás mellett a húsdarabok. Utána mérsékeltre csavarjuk alatt a tüzet, és lefedve oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük a vajas olajon fedő alatt a csirkemelleket. Ha a sütési idő végén beléjük szúrunk egy késsel, és áttetsző lé csordogál ki belőlük, készen vannak. Ekkor szűrőlapáttal átemeljük őket egy tálra és alufóliát borítunk rájuk.

A serpenyőben maradt vajas olajon kevergetve megfonnyasztjuk az újhagymát, ráöntjük a bort, és utána néhány darab híján, hozzáadjuk az összes szőlőt. Várunk 1-2 percet, hogy a gyümölcs elkezdjen megpuhulni, aztán a kancsóból hozzáöntjük a szószt, és kevergetve 2-3 perc alatt az egészet besűrítjük. Tálaláskor a sült csirkemelleket megöntözzük a tárkonyos-szőlős szósszal, és díszítésül rábiggyesztjük a félretett szőlőszemeket.


«««

NyomtatásAz Ön kosara pillanatnyilag üres. Powered by NetOffice