Hozzávaló:
10 dkg kéksajt
1 dl tejszín
1 kisebb bagett, felszeletelve
2 db friss barack (de jó konzerv barack is)
2 evőkanál vörösbor-ecet
1 kávéskanál gyömbérpor
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 zacskó rukkola saláta
A kéksajtot darabokra törjük, és egy kisebb lábosban összeolvasztjuk a tejszínnel. A keverékbe beáztatjuk a kenyér- szeleteket, majd egy olajjal vékonyan megöntözött teflonserpenyőben röviden megpirítunk, majd félreteszünk.
A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon lapos oldalukkal lefelé megpirítjuk a fél barackokat. Ha megpirultak, ezeket is félretesszük.
A barackhoz használt serpenyőbe óvatosan beleöntjük az ecetet, majd röviden kiforraljuk. Majd levesszük a serpenyőt a tűzről, elkeverjük az ecetet a gyömbérporral és az olajjal, végül sózzuk, borsozzuk az öntetet. Ha kész, az öntetet ráöntjük, majd összeforgatjuk a salátával, aztán az ízes salátát tányérokra halmozzuk, végül megkoronázzuk a karamellizált barack- szeletekkel és a pirítósokkal.
|