Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Tortilla zöldségekkel
Együtt a konyhában
 

Hozzávaló:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 db piros kaliforniai paprika
1 kisebb cukkini
1 db avokádó
1 csomag torilla
2 pohár tejföl
3-4 evőkanál ketchup
2-3 evőkanál taco szósz
olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 csokor friss koriander


A hagymát és a fokhagymát apróra vágva kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és az egészet kevergetve készre pirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a ketchupot és a taco szószt.

Ezután a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd egy tányérra halmozva félre tesszük. Jöhet az avokádó; óvatosan félbe vágjuk, majd meghámozzuk, aztán a hatalmas magját eltávolítva ezt is vékony szeletekre vágjuk, majd szintén tányérra téve félre tesszük. Következik a cukkini. Levágjuk a zöldség két végét (mert ez a része keserű lehet), aztán hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket vékonyan felkockázzuk.

Kész is az előkészlet, jöhet a tekercselés. Magunk elé veszünk 1-1 kukoricalepényt, a közepére halmozunk a húsból és a zöldségekből ízlés szerinti variációban és mennyiségben, aztán a zöldséges húst megkoronázzuk még néhány teáskanálnyi tejföllel is, majd az így megtömködött tortillát óvatosan feltekerjük. A kész tekercseket aztán áttesszük egy tűzálló tepsibe, mindegyiket megkenjük még jó alaposan tejföllel, végül meghintjük apróra vágott korianderrel is.

És mielőtt neki látnánk az evészetnek, a zöldséges tortillákat 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt átmelegítjük.

 

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice