Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Meggyes-csokis süti
Süssünk valami finomat!

Borajánlat az ételhez:
Homonna Édes Hármas 2005 Tokaj 0,5 l
 
A rumos meggyhez:
30 dkg mélyhűtött meggy
1 dl rum
4 ml színtelen mandulaaroma

A tésztához:
25 dkg finomliszt
5 dkg kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
1 tojássárgája
1 vaníliarúd
2½ dl tej


Előző éjszaka ráöntjük a meggyre a rumot és a mandulaaromát, aztán másnap összeforraljuk őket. Ezután a rumos meggyet alaposan lecsöpögtetjük, és magunk mellé készítjük.

Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy kb. 30x20 cm-es tepsit.

A tésztához összekeverjük a lisztet a csomómentesre szitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Ezután 1-2 perc alatt robotgéppel összehabosítjuk a puha vajat és a cukrot, majd a vajas-cukros keverékhez hozzáadjuk vaníliarúd kikapargatott belsejét, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat meg a szóló tojássárgáját. Végül lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a tojásos-vajas-cukros masszába felváltva belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és a tejet. Sima, csomómentes, kissé fényes tésztát kapunk.

A kész tésztát átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk, és a tetejébe belenyomkodjuk a meggyet: nem kell túl mélyre tenni, mert a gyümölcs sütés közben amúgy is lesüllyed majd kissé. A süteményt 40-45 perc alatt megsütjük, és csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice