Hozzávaló:
15 dkg friss eper
6 evőkanál rosé
1 evőkanál cukor
8-10 db friss menta-levél
3 db tojás
őrölt piros paprika
1 evőkanál málnaecet
fél dl olívaolaj
Egy kisebb lábosba hideg vizet öntünk, majd egyenként beleeresztjük a tojásokat a vízbe, aztán a lábost feltesszük a tűzhelyre és elkezdjük forralni a vizet. Amikor már gyöngyözve bugyog, lezárjuk az edény alatt a tüzet, majd a tojásokat a vízben hagyjuk kb. 10 percre. Ezalatt szépen megfőnek.
Amíg a tojások keményednek, haladunk tovább. Az eperszemeket elnegyedeljük, aztán egy kisebb edényben felmelegítjük a bort a cukorral, beleszórjuk a mentaleveleket és az eperszemeket, majd az egészet egy alapos összeforgatás után fedővel lefedve magára hagyjuk egy kicsit.
Az idő közben elkészült tojásokat leszűrjük, megtisztítjuk és kezdődhet a tálalás. A saláta keveréket tányérra szedjük, majd szűrőlapáttal rákanalazzuk a boros-mentás epret. A visszamaradt mentás-cukros bort beforraljuk, aztán málnaecet és az olívaolaj hozzáadásával elkészítjük belőle a saláta öntetét. Ha kész, meglocsoljuk vele a salátánkat, végül az ételt megkoronázzuk a negyedekre vágott, paprikába mártott tojásokkal.
|