Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Töltött kenyér
Együtt a konyhában
 

Hozzávaló:
1 kg formázott kenyér

A tojáskrémhez:
4 db főtt tojás
1 csokor újhagyma, apróra vágva
3-4 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
20 dkg puha vaj

A paradicsom krémhez:
25 dkg puha vaj
1 evőkanál morzsolt oregánó
4-5 evőkanál ketchup

Az avokádó krémhez:
2 db puha avokádó
1 db zöldcitrom leve
25 dkg puha vaj
2 evőkanál tejszín

Ennek az ételnek az elkészítése, mondhatnánk, gyerekjáték. Hiszen csak annyi a teendőnk, hogy a kenyeret hosszában 4 részre vágjuk, aztán a különböző ízű krémek hozzávalóit sorba összekeverjük, majd ha mindegyik kencével elkészültünk, megtöltjük a kenyeret. Ez pedig szintén nem nehéz feladat; magunk elé fektetjük a kenyér egyik végét, megkenjük az első krémmel. Aztán jön rá a következő szelet kenyér, majd a második krém. A sorban a haramadik szelet kenyér és az utolsó krém következik. Végül a nagyméretű szendvicsünket a kenyér másik vége zárja.

Ahhoz, hogy a töltött kenyér jól összeálljon, és jól tudjuk majd szeletelni, alaposan befóliázzuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a krémekben található vaj egy kissé megdermed, a fóliázástól pedig a kenyérszeletek úgy egymáshoz tapadnak, hogy a töltött kenyér felvágásakor szép csíkos harapnivalókat kapunk majd.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice