Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Feta-habos zöldsaláta mogyoróval
Salátavacsora

Borajánlat az ételhez:
Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2005
 
Hozzávaló:
10 dkg feta sajt
3 dl hideg tejszín
10 dkg hántolt földimogyoró
2 csapott evőkanál kristálycukor
kevés olaj
1 kávéskanál erős paprikakrém
málnaecet
olívaolaj
1 csomag wellness salátakeverék


A hideg tejszínt a botmixer keverődobozába öntjük, majd hozzáaprítjuk a feta sajtot, aztán a botmixerrel az egészet jó alaposan összeturmixoljuk. Ha kész, a fetás tejszínt áttöltjük egy habszifonba, majd betesszük a hűtőbe és alaposan lehűtjük.

Ezalatt a földimogyorót egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd ha már a szemek szép barnásak, meghintjük a cukorral. Néhány keverés után hozzákanalazzuk a paprikakrémet is, és az egészet alaposan összeolvasztjuk. Ha kész, a cukros-erős-mogyorót egy szilikonlapra kanalazzuk, majd szétterítve azon félre tesszük kihűlni.

Ha már a fetás tejszín is kellően hűs, és a mogyorós ropogtatnivaló is megdermedt, összeállítjuk a salátát. Egy nagy tányérra halmozunk a salátából, mejd megspricceljük az ízes ecettel. Szórunk a salátánkra egy marékkal, a nagyobb darabokra tört pikáns mogyoróból, végül az egészet megkoronázzuk a feta-habbal.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice