Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Házi kenyér
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt kömény
3 evőkanál napraforgómag
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl joghurt
2 dl tej

Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat).

Aztán egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá sorban a só, a szódabikarbóna, végül a kömény is. A napraforgómagot egy mozsárban durvára törjük, majd ezt is a lisztkeverékhez öntjük. Ha mindez a tálban van, az egészet alaposan összekeverjük egy fakanállal.

Ezután egy másik keverőtálban összevegyítjük a joghurtot, a tejet és az olívaolajat.

Most pedig összedolgozzuk a kétféle keveréket. Az olajas, tejes joghurtot hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és először fakanállal, majd a kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk a tésztát.

Ha ezzel is elkészültünk, egy kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk a tésztát, és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük a házi kenyerünket.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice