Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Borban párolt harcsa
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss kakukkfű
2-3 ág friss rozmaring
1 üveg száraz fehér bor
olívaolaj
4 szelet harcsa filé
4 db piros kaliforniai paprika
1 db padlizsán
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma





Bekapcsolom a sütőt 200 fokra.

Az étel elkészítését kezdem a zöldségalappal. Ehhez 4 részt vágom a vöröshagymát, felkarikázom a sárgarépát, a fokhagymát pedig megfelezem, majd mindezt a késes betétű robotgépbe szórom és néhány perc alatt alaposan összeturmixolom.

Aztán ezt a zöldségkrémet beleöntöm egy sütőpapírral bélelt kb. 20x30 centis tepsibe. Ráhelyezem a kakukkfű és a rozmaringágakat, majd az egsézet felöntöm a borral és a tepsit betolom a sütőbe melegedni.

Míg a zöldségkeverék párolódik, egy közepes méretű serpenyőbe olajat hevítek. A harcsafiléket megsózom, megborsozom, és amint forró az olaj, a a bőrös oldalukkal lefelé szépen sorban egymás mellé helyezem a hal szeleteket a serpenyőben. Fél percnél nem kell tovább elősütni a halakat. (A pirítás lényege, hogy a halnál beinduljon a párolódási folyamat.)

Ekkor kiveszem a tepsit a sütőből, magam elé készítem és a megpirult halakat a zöldségágyra fektetem. Amikor mindegyik a tepsiben van, az egészet buggyosan lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. A 200 fokon 20-30 perc alatt készül el a hal.

Miközben a harcsa párolódik, elkészítem az étel mártását. Ehhez  fogom az előzőleg sütőben megsütött padlizsánt, félbe vágom, majd a belét belekapargatom a turmixgépbe.  Aztán fogom a szintén elősütött paprikákat, egyenként meghámozom őjket, majd a sült paprikahúsok is mehetnek a turmixgépbe. A zöldségekhez öntöm a tejszínt, az egészet megsózom és már tudmixolom is. Ha kész, hozzáreszelem a fokhagymagerezdet is, és egy alapos összekeverés után már kész ios a mártás.

Mikor a harcsa elkészült, kitálalom egy tányérra és meglocsolom az ízes zöldségmártással.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice