Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz ::.
««« |
|
Borban párolt harcsa Főzzünk egy jót! |
|
Hozzávaló:
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss kakukkfű
2-3 ág friss rozmaring
1 üveg száraz fehér bor
olívaolaj
4 szelet harcsa filé
4 db piros kaliforniai paprika
1 db padlizsán
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra.
Az étel elkészítését kezdem a zöldségalappal. Ehhez 4 részt vágom a vöröshagymát, felkarikázom a sárgarépát, a fokhagymát pedig megfelezem, majd mindezt a késes betétű robotgépbe szórom és néhány perc alatt alaposan összeturmixolom.
Aztán ezt a zöldségkrémet beleöntöm egy sütőpapírral bélelt kb. 20x30 centis tepsibe. Ráhelyezem a kakukkfű és a rozmaringágakat, majd az egsézet felöntöm a borral és a tepsit betolom a sütőbe melegedni.
Míg a zöldségkeverék párolódik, egy közepes méretű serpenyőbe olajat hevítek. A harcsafiléket megsózom, megborsozom, és amint forró az olaj, a a bőrös oldalukkal lefelé szépen sorban egymás mellé helyezem a hal szeleteket a serpenyőben. Fél percnél nem kell tovább elősütni a halakat. (A pirítás lényege, hogy a halnál beinduljon a párolódási folyamat.)
Ekkor kiveszem a tepsit a sütőből, magam elé készítem és a megpirult halakat a zöldségágyra fektetem. Amikor mindegyik a tepsiben van, az egészet buggyosan lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. A 200 fokon 20-30 perc alatt készül el a hal.
Miközben a harcsa párolódik, elkészítem az étel mártását. Ehhez fogom az előzőleg sütőben megsütött padlizsánt, félbe vágom, majd a belét belekapargatom a turmixgépbe. Aztán fogom a szintén elősütött paprikákat, egyenként meghámozom őjket, majd a sült paprikahúsok is mehetnek a turmixgépbe. A zöldségekhez öntöm a tejszínt, az egészet megsózom és már tudmixolom is. Ha kész, hozzáreszelem a fokhagymagerezdet is, és egy alapos összekeverés után már kész ios a mártás.
Mikor a harcsa elkészült, kitálalom egy tányérra és meglocsolom az ízes zöldségmártással.
|
««« |
Nyomtatás
|
Az Ön kosara pillanatnyilag üres. |
Powered by NetOffice |