Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Grillezett ananászos vegyes saláta rákokkal
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 ananász konzerv levével együtt
10 dkg mirelit koktél rák
1 evőkanál keményítő
2 tojás fehérje
1 evőkanál őrölt pirospaprika
0,5 dl olaj
só, bors
2 evőkanál málnaecet
1 csomag saláta keverék


Az ananászt leszűrjük, leszárítgatjuk, a levet pedig félre tesszük. A rákokat felengedjük, leszárítgatjuk.

Az ananászkarikákat kevés olajon, forró serpenyőben meggrillezzük, kiszedjük és félre tesszük.

A két tojásfehérjét lazán felverjük a keményítővel a pirospaprikával és egy pici sóval. Hozzákeverjük a rákokat, majd közepesen forró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az ízes falatkákat. Ha kész, kiszedjük és félre tesszük.

A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, óvatosan  beleöntjük az ananászlevet. Alaposan beforraljuk, aztán az ecettel és némi olívaolajjal, majd sóval, borssal fűszerezve alaposan összekeverjük.

Tálalhatunk is. A tányérra halmozzuk a salátát, megöntözzük az öntettel. Aztán ráhelyezzük a grillezett ananászkarikákat, majd az egészet meghintjük a pikáns rák-falatokkal.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice