Hozzávaló:
1 ananász konzerv levével együtt
10 dkg mirelit koktél rák
1 evőkanál keményítő
2 tojás fehérje
1 evőkanál őrölt pirospaprika
0,5 dl olaj
só, bors
2 evőkanál málnaecet
1 csomag saláta keverék
Az ananászt leszűrjük, leszárítgatjuk, a levet pedig félre tesszük. A rákokat felengedjük, leszárítgatjuk.
Az ananászkarikákat kevés olajon, forró serpenyőben meggrillezzük, kiszedjük és félre tesszük.
A két tojásfehérjét lazán felverjük a keményítővel a pirospaprikával és egy pici sóval. Hozzákeverjük a rákokat, majd közepesen forró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az ízes falatkákat. Ha kész, kiszedjük és félre tesszük.
A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, óvatosan beleöntjük az ananászlevet. Alaposan beforraljuk, aztán az ecettel és némi olívaolajjal, majd sóval, borssal fűszerezve alaposan összekeverjük.
Tálalhatunk is. A tányérra halmozzuk a salátát, megöntözzük az öntettel. Aztán ráhelyezzük a grillezett ananászkarikákat, majd az egészet meghintjük a pikáns rák-falatokkal.
|