Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Kakaós palacsinta epervajjal
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló a palacsintához:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
3 tojás
3 dl tej
2 evőkanál juharszirup

Hozzávaló a töltelékhez:
1 csomag mirelit eper
1 db citrom
20 dkg puha vaj
juharszirup ízlés szerint


A palacsinta tésztáját a turmixgépben készítjük el. Ehhez a turmixba öntjük a tejet, hozzászórjuk a lisztet, majd a kakaót. Aztán jöhet hozzá egy csipet só, végül a juharszirup és egyenként a tojások. Ha minden a gépben van, néhány perc alatt alaposan összekeverjük a tésztát.

Most jöhet a töltelék. Egy nagy tálba kanalazzuk a felengedett epret és villával pépesre törjük. Ha túl leveses marad a gyümölcs, egy szűrőn átszűrjük. Ezután az eperhúshoz reszeljük a negyed citrom héját, hozzákeverjük a puha vajat, majd annyi juharsziruppal ízesítjük, ami ízlésünknek megfelel. Ha ez is kész, kicsit félre tesszük.

Nincs más hátra, minthogy egyenként kisüssük a palacsintákat, megkenjük őket epervajjal és már ehetünk is.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice