Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Salsa verde
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez:
Villa Antinori Bianco 2006
 
Hozzávaló:
25 dkg spagetti tészta
10 dkg petrezselyem
5 dkg bazsalikom
5 dkg oregánó
5 dkg rozmaring
10 + 5 dkg szardella filé
3 evőkanál kapribogyó
5 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
4 evőkanál házi, fehér zsemlemorzsa
4 evőkanál fehérbor ecet
1,5 - 2 dl extra szűz olívaolaj


Első lépésként enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzöm a tésztát.

Amíg a tészta puhul, elkészítem a mártást. Mivel az egész a késes betétű robotgépben készül, nincs más dolgom, mint szép sorban belerakni a hozzávalókat. Először a hagyma fehér szárrésze kerül bele felkarikázva, aztán a petrezselyem nagyobb falatokra vágva. Ezután jön a másik két fűszernövény; az oregánó és a bazsalikom. Mehet bele a lecsepegtetett kapribogyó, a felszeletelt fokhagymaszeletek, a 10 dekányi szardellafilé, a zsemlemorzsa, s borecet, végül pedig az olívaolaj. Kész is, jöhet a turmixolás.

Amikor már alaposan összepépesítettem ezt az aromás mártást, a robotgép táljából átöntöm egy nagyobb serpenyőbe és lassú tűzön az egészet átmelegítem.

Ekkorra elkészül a tészta is. Leszűröm, lecsepegtetem, majd a meleg mártáshoz keverem. Elzárom a serpenyő alatt a gázt és már tálalok is. Tányérokra szedem a zöld szószos spagetitt, majd mindegyik adagot megkoronázom a maradék szardella filével.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice