Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Angol eperhab
Süssünk valami finomat!

Borajánlat az ételhez:
Konyári Rosé 2006 Balatonlelle
 
A habcsókhoz:
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 fiola keserűmandula aroma (színtelen)

A narancsos eperhez:
½ kg friss vagy mélyhűtött, felolvasztott eper
2-3 evőkanál illatos narancslikőr

Az édes tejszínhabhoz:
3 dl hideg tejszín
2-3 evőkanál porcukor

A díszítéshez:
néhány menta levél


A habcsókkal kezdünk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat), és 2 nagy tepsire sütőpapírt fektetünk. Egy fém keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd a tálat enyhe gőz fölé tesszük, és figyelünk rá, hogy ne érjen bele az alja a forró vízbe. Ezután a cukros tojásfehérjét addig keverjük, amíg a cukor tökéletesen fel nem oldódik a meleg hatására, aztán levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a keserűmandula aromát.

A cukros fehérjéből robotgéppel kemény és fényes habot verünk, aztán evőkanálnyi kupacokat rakunk belőle egymástól 5 cm-re a tepsikre, és megsütjük őket. Ez úgy megy, hogy miután betettük a habcsókokat a sütőbe, a sütőt azonnal kikapcsoljuk. Így azalatt sülnek meg, amíg a sütő teljesen kihűl. És mivel ez eltart egy darabig, érdemes már előző este nekilátni a habcsókoknak, aztán éjszaka békén hagyni őket a kikapcsolt sütőben.

Másnap az epret apróbb darabkákra vágjuk - vagy krumplinyomóval összetörjük -, és megöntözzük a narancslikőrrel. Ezután a hideg tejszínhez hozzászitáljuk a porcukrot, majd robotgéppel habot verünk belőle.

Végül összeállítjuk a desszertet. A habcsókot mozsárban durvára törjük, a narancsos eperhez szórjuk, majd hozzákanalazzuk a tejszínhabot is, majd az egészet óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Ha kész, üvegkelyhekbe kanalazzuk, és díszítésül mindegyik rábiggyesztünk néhány mentalevelet.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice