Hozzávaló:
1 csokor petrezselyem
2 ág friss rozmaring
1 kisebb csokor kakukkfű
20 dkg penne tészta
3 evőkanál olívaolaj
1 zacskó fehérkáposzta
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi fahéj
4 evőkanál fehérborecet
A zöldfűszereket egy csokorba gyűjtjük, majd egy éles késsel mind finomra vágjuk. Aztán egy közepes méretű serpenyőben enyhén megmelegítünk egy kevés olívaolajat, majd a felaprított zöldeket a tűzről levett olajba szórjuk, lefedjük, és kicsit állni hagyjuk. Ezalatt felforraljuk a tészta főzővizét.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és beleszórjuk a fehérkáposztát. Átforgatjuk benne, megsózzuk, majd mérsékeljük a lángot, és gyakran megkeverve addig pirítjuk, míg a káposzta meg nem karamellizálódik.
Ezután kifőzzük a tésztát. Miközben a tészta puhul, a zöldfűszeres olajat visszatesszük a tűzhelyre és elkeverjük a mustárral, a fahéjjal és az ecettel. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és még melegen összekeverjük az öntettel, majd hozzáforgatjuk a megpirult káposztát is. Ha kell, sózzuk és borsozzuk, majd előmelegített tányérokon tálaljuk a káposztás tésztasalátát.
|