Hozzávaló:
10 dkg kemény, reszelhető kecskesajt
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 zacskó szeletelt sárgarépa
1 evőkanál koriandermag
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kávéskanál csípős paprikakrém
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál só
1 evőkanál fehérbor-ecet
2 evőkanál olívaolaj
1 marék mazsola
A kecskesajtot megreszeljük, és sütőlappal leborított tepsire halmozzuk egymás mellé 8-10 kupacban. Megszórjuk mindegyik halmot kevés őrölt kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk mindegyiket kihűlni.
A sárgarépát egy nagy szűrőbe tesszük, és leforrázzuk forró vízzel, majd hagyjuk lecsepegni. Ezalatt elkészítjük az öntetet.
Mozsárban összetörjük a koriandert és a fokhagymát. Az erős paprikakrémet, a fahéjat, a sót és a mozsárban elkészített pépet egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk az ecetet és az olajat, majd az egészet egyneműre keverjük.
Az öntetet elkeverjük a sárgarépával és a mazsolával, tányérra halmozzuk, és megrakjuk a kecskesajt-ropogósokkal.
|