Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Menze vacsora
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez:
Bencés Gyógynövénylikőr 0,2 l
 
Hozzávaló a humuszhoz:
2 doboz csicseriborsó konzerv
1 evőkanál szezámmagpaszta
2 teáskanál köménymag
csipet só
2 dl extra szűz olívaolaj
1 csokor friss koriander

Hozzávaló a datolyakrémhez:
10 dkg magozott datolya
10 dkg szrdínia
5 dkg dió
1 db narancs
½ teáskanál csípős paprikakrém
1 db zöldcitom
1,5 dl olívaolaj
1 csokor friss menta

A tálaláshoz:
2 csomag pita

Először elkészítem a humuszt. Ehhez leszűröm a csicseriborsót, alaposan leöblítem, majd a botmixer dobozába szórom. Aztán szép sorban jöhet a dobozba a többi hozzávaló; a szezámmagpaszta, a csipet só, a száraz serpenyőben megpirított köménymag, végül az olívaolaj. Az egészet jó alaposan összeturmixolom, tálba kanalazom, majd a tetejét meghintem apróra vágott koriander zölddel.

Elkészítem a másik krémet is, amihez szintén a botmixert fogom használni. Előkészítésként kevés vízben felfőzöm a datolyaszemeket, hogy jól megpuhuljanak. Aztán, mikor mindegyik szem megduzzadt és megpuhult, a mixer dobozába szórom a gyümölcs szemeket. Hozzáöntöm a mozsárban durvára tört diót, belereszelem a narancs héjának ¾ részét, aztán jöhet az erős paprikakrém, a zöldcitrom leve, a szardínia az olajával együtt, végül, hogy jó krémes állagú legyen, hozzáöntöm még az olívaolajat is. Az egészet szintén alaposan összeturmixolom - ha kell több menetben -, átkanalazom egy szép tálba. A tetejére reszelem a narancs maradék, illatos héját, végül az egészet megszórom a mentalevelekkel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice