Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Zöldsaláta napraforgómagos ropogóssal
Salátavacsora

Borajánlat az ételhez:
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2006
 
Hozzávaló:
2 tojásfehérje
1 evőkanál liszt
5 dkg hámozott napraforgómag
csipet só
1 pohár joghurt
2 kávéskanál kurkuma por

diónyi gyömbér, reszelve
1 zacskó saláta keverék

A tojásfehérjét lazán felverjük, és elkeverjük benne a sót, a lisztet és a napraforgómagot. Egy sütőlappal bélelt tepsire halmozzuk a ropogós alapot, egymástól úgy 10 centis távolságokra, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 5-8 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a kurkumát, a sót és a reszelt gyömbért. Az öntet a kurkumától gyönyörű sárga színt kap.

Ha a napraforgó ropogósok megsültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a salátát egy nagy tányérra halmozzuk, megöntözzük az ízes joghurt öntettel, végül megtűzdeljük a ropogósokkal.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice